Érdemes tudni, hogy a cikk eredetileg egy személyes ismeretségi körnek íródott, akik számára elég garancia lehetett pusztán a szerző életének, felfogásának, szaktudásának ismerete.

A cikk írása után egy hónappal azonban véletlenül nyilvánosság elé került a szerzemény, s így olyanok is elolvasták, akik számára a vázolt életstílus teljesen idegen, ismeretlen, sőt, akár elképzelhetetlen is. Nekik szól ez a folyamatosan bővülő kiegészítés, melyet az eddigi észrevételek ihlettek.

 
     

Dátum

1. "...mert ha most ezeket veszem meg, akkor a magyar termelők tönkremennek és később már nem lesz választási lehetőség."  

 Ennél azon olvasó, aki külföldön él, helyettesítse be az adott nemzet nevét a magyar helyére. A hangsúly ugyanis nem a nemzetiségen, hanem a lokalitáson van. A lényeg a helyi termelésen alapuló függetlenség.

2009.06.28. 15:45

       
    Most fedeztem fel, hogy a Milli Teavaj az 599-es vonalkódja ellenére Hollandiából származik. Csak néztem a múltkor, hogy milyen furcsa sárga színe van, eszembe nem jutott volna, hogy import. De most áttanulmányozva egy áruház vajkínálatát - körülbelül a 70%-a külföldi - Campus, Meggle, Milli, nem sorolom tovább, 10% magyar forgalmazó terméke származási hely nélkül - pl.: Bakony, a maradék pedig Magyarországon gyártott. Ilyen a Minna, a Mizo, az Alföldi.

2009.07.04. 23:10

       
2. "A szelektív hulladékgyűjtés egy nagy szemfényvesztés, önátverés, mert nem megoldja a problémát, hanem csak eltakarja."   Folyt. köv. Nemsokára részletesen ismertetem a kommunális hulladéklerakók felépítését, a szelektív hulladékgyűjtés helyzetét Magyarországon, amiből majd mindenki levonhatja a konzekvenciát. De addig is érdemes elgondolkodni azon, hogy az a hiperkörnyezettudatos vásárló, aki palackozott ásványvizet fogyaszt mondjuk néha kis üdítővel, dobozos sörrel megspékelve, s minden csomagolást gondosan szelektíven gyűjt, s rendszeresen bepréseli azt az erre szolgáló kukákba, soha nem dobott még palackot a közösbe? Soha? Sohasohasoha? És hány polárpulcsit tart otthon? És hány alumínium karácsonyfatalpat?

2009.07.04. 23:25

       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
Vissza a cikkhez      

Utolsó módosítás ideje: 2009.07.04. 23:25